Du er her: Hovudsida  >  Grunnbok  >  Grunnbok  >  A (Mat og livsstil)   >  Kjøtt  >  
   
  Grønsaker
 
Frukt og bær
 
Korn
 
Kjøtt
 
Fisk
 
Oppgåver
 
Lenkjer
 
A B C D

Lammekjøtt

Heil lammebog
Kjelde: Matprat.no (klikk på bilete)

Lammekjøttet er sesongvare – og hausten er tidspunktet for å lage gode lammeretter av ferskt lammekjøtt. Som storfekjøtt inneheld frramparten meir bindevev og eignar seg for kokte retter, medan bakparten er mørare og gjerne kan steikjast. Lammesidene kan mellom anna saltast, tørkast og eventuelt røykjast og brukast til pinnekjøt.


Du kan lage tradisjonelle retter som fårikål og lamefrikasse, smakfulle lammegryter, ei saftig lammesteik som angar av kvitlauk, persille og rosmarin eller kanksje du vil ete lammerull, sodd eller smalahove? Lammekjøttet er tillate i alle religionar.


Næringsinnhaldet og spesielt feittmengda i kjøttet kan variere noko med kva del av dyret vi
vel. Generelt kan vi seie at lammekjøtt gir oss protein av god kvalitet (alle dei essensielle aminosyrene), jern og vitamin B12.


(Sau kan ofte brukast til dei same oppskriftene som lam, men sauekjøtet hare in kraftigare
smak og treng ofte noko lengre tillagingstid.)





Neste >