Du er her: Hovudsida  >  Grunnbok  >  Grunnbok  >  A (Mat og livsstil)   >  Fisk  >  
   
  Grønsaker
 
Frukt og bær
 
Korn
 
Kjøtt
 
Fisk
 
Oppgåver
 
Lenkjer
 
A B C D

Makrell


Makrellen blir seld fersk og frosen, som filet eller heil fisk. Du kan òg få fleire variantar av
røykt makrell – kaldrøykt, varmrøykt og peparrøykt. Makrell i tomat er sunt pålegg.

Fersk makrell kan steikast, kokast, gravast og er ypparleg på grillen. Steikt makrell surra i rømme og sylta makrell er tradisjonelle retter. Makrellburgar og pasta med makrell og basilikum er nyare variantar.

Makrell har lågast feittinnhald om våren, ca. 3 %, og blir då rekna som ein mellomfeit fisk. Om hausten inneheld han opptil 30 % feitt med sunne omega-3-feittsyrer. Makrell er ei god kjelde
til vitamin D og B12.



Makrell
Kjelde: godfisk.no



Neste >