Du er her: Hovudsida  >  Grunnbok  >  Grunnbok  >  A (Mat og livsstil)   >  Fisk  >  
   
  Grønsaker
 
Frukt og bær
 
Korn
 
Kjøtt
 
Fisk
 
Oppgåver
 
Lenkjer
 
A B C D

Sild

Sild blir selt i mange variantar: fersk, salta og røykt.

Du kan steike silda gyllen og sprø, eller lage sildekaker. Det finst mange oppskrifter på sild som pålegg: sursild, tomatsild, karrisild og rømmesild. Til og med for den som i utgangspunktet ikkje trur sild smakar så godt: ”Sildehatarsild”!

Sild er ei ypparleg kjelde til vitamin A, D og B12. Feittinnhaldet varierer med årstidene. Silda er òg rik på omega 3-feittsyrer.

Er du glad i smaken av taco eller wrap, kan du prøve deg på tacosild og wrap med norsk matjessild.


Sild
Kjelde: godfisk.no



Neste >