Du er her: Hovudsida  >  Grunnbok  >  Grunnbok  >  A (Mat og livsstil)   >  Fisk  >  
   
  Grønsaker
 
Frukt og bær
 
Korn
 
Kjøtt
 
Fisk
 
Oppgåver
 
Lenkjer
 
A B C D

Torsk

Torsk blir selt fersk eller frosen, som heil fisk, skiver eller filet. Han kan òg vere lettsalta eller røykt og som klippfisk og tørrfisk.

Torsken er kvit i kjøtet og har ein mild smak som tillet mange slags tilbehøyr og krydder.

Torsk kan både steikjast og kokast, men han har lett for å skive seg i mindre bitar. Skal du steikje han i panne, bør du ikkej snu han for ofte. Omssteikjing, grilling i fiskerist eller innpakka i aluminiumsfolie er greie alternativ. Prøv ei god fiskesuppe – det finst mange ulike oppskrifter frå den ”milde snille” til den kraftige og velkrydra.

Torsk er ei god proteinkjelde og inneheld også vitamin B12 og selen.



Torsk
Kjelde: godfisk.no



Neste >