Du er her: Hovudsida  >  Grunnbok  >  Grunnbok  >  A (Mat og livsstil)   >  Oppgåver  >  Testar  >  Middels test
   
  Grønsaker
 
Frukt og bær
 
Korn
 
Kjøtt
 
Fisk
 
Oppgåver
 
Lenkjer
 
A B C D

Middels test

Middels test

Hald musepeikaren over svarfelta for å få hint. På nokre av spørsmåla finn du då svaralternativ som hjelper deg!


1. Kor mange måltid bør ein ete kvar dag?

Ein bør ete - måltid kvar dag.


2. Vi deler tallerkenmodellen i fleire delar, kor mange?




3. Kor mange hovudsmakar har vi?

Vi har hovudsmakar.


4. Kva for ei oppgåve har karbohydrat i kroppen?

A. gir smak til mat
B. gir energi
C. byggjer opp nye celler

Svar:


5. Kva vitamin er feittløyseleg?

Vitamin


6. Kva vitamin er vassløyselege?

Vitamin og vitamin er vassløyseleg.


7. Kvar for ei av desse ytringane er riktig i forhold til eit bra kosthald?

A. ver varsam med salt
B. et lite fisk
C. et mykje sukker

Svar:


8. Kva bør ein ete for å unngå forstopping?

Svar:


9. Kva for næringsstoff inneheld mjøl og gryn?

A. feitt og vitamin A
B. jern og vitamin B
C. kalsium og vitamin C

Svar:


10. Kva for næringsstoff inneheld fisk?

Fisk inneheld og vitamina og .


11. Ved kva for ein temperatur bør ein oppbevare mjølk?

A. 8 - 10 °C
B. 0 - 4 °C
C. 4 - 6 °C

Svar:


12. Vi seier at noko gir ”tom energi”, kva betyr det?

Det betyr at det gir , men få .





« Tilbake